top of page
Städ- och sophanteringen
1) Städning och enklare reparationer
Dammsugning och eventuell dammtorkning i huvudbyggnaden samt sovlängan görs i regel varannan vecka. Dammsugarpåsar, filter till dammsugare, glödlampor, batterier, rengöringsmedel, hushållsrullar, oanvända sopsäckar samt dammsugare, sopborstar, sopskyfflar, skurhinkar och skurdukar finns i förråd 1.
Sopning av toalettutrymmena samt rengöring av handfat och toaletter i toalettannexet samt sovlängan görs också i regel varannan vecka.
Toarullar, pappershanddukar, tvättmedel och städutrustning finns i toaförrådet beläget bredvid toaletterna i annexet.
Enklare reparationer åtgärdas med hjälp av tillämpliga bruksanvisningar, verktygslåda, skarvsladdar, reservsäkringar och symaskinsolja för gångjärn som finns i förråd 1 .
2) Sophantering
Knivsta kommun tillämpar källsortering med återvinning av bl.a. matavfall . Detta innebär att:
2.1) Matavfall placeras i den bruna matavfallspåsen placerad under diskbänken. När påsen är full upp till den streckade linjen stängs påsen och placeras på "hyllan" i det bruna sopkärlet på gaveln av huvudbyggnden.
2.2) En ny påse tas fram och vecklas upp med nedvikta kanter och placeras i den gröna korgen under diskbänken. En bit hushållspapper läggs ned i påsen för att absorbera fukt så att inte fuktiga matrester gör hål i påsen.
(se bifogade bilder)
2.3) Returburkar och petflaskor samlas in i en s.k. Pantamera säck inrymd i en wellpappkartong som lagras i inre hallen eller förråd 2. Fulla säckar transporteras till ICA/Coops returinsamling. (Normalt ersätts man med 200 kr/fylld Pantamera säck av ICA)
2.4) Övriga sopor placeras i skilda sopkärl enligt följande uppdelning:
a) Plast
b) Pappersförpackningar och wellpapp
c) Glas
d) Metall
e) Batterier
f) Glödlampor
g) Hushållssopor
bottom of page